Sunt optimist, doar eu (!) știu că sunt nebun.

Pe vremuri, pe când copiii îmi credeau poveștile și se scufundau cu totul în ele, pe când câte un asfințit ori câte o umbră … îmi umblau vii prin picturi ori, chiar Regele îmi „intra” în Biserica-atelier, aveam o vorba: „Regele domnește!”.
„Regele a murit, trăiască Regele” ați mai auzit, știu. Dar nu despre asta e vorba, vă asigur. Este vorba despre Pilda cea bună pe care ne-a lăsat-o Bunul Rege Mihai, aceea de a face Lucru Bun pentru Țară. Și, din faptă în faptă, vom ține măcar vie un doț de Românie… până o trece blestemul ăsta de pe noi.
Prostii ? Ei bine, nu !
Deunăzi m-a sunat un om și mi-a zis că vrea să cumpere „O mână de Țară”. I-am spus din capul locului că nu costa bani. Apoi mi-a explicat că este cu copilul lui în spital și că vrea să facă ceva pentru doctorii de acolo. Citez: „Oamenii ăștia chiar fac ceva pentru România !” … Îmi imaginez că doctorii i-au ingrijit copilul. Dar tatăl a asociat Lucrul Bun cu ceva facut pentru Țară, voi înțelegeți ?

Regele domnește ! – ați văzut ca am avut dreptate ?? Doctorii care fac bine bulgarele de humă, Preoții și Mamele care se roagă pentru coborârea Duhului Sfânt asupra pruncilor Țării acesteia. Dascălii rugători alături de copii, ăia de sapă, încă, fântâni, cioplesc ori mai rostesc „Tatăl nostru” în gura cuptorului de pâine … toți aceștia păstreaza prin fapta lor legătura frântă dintre Popor și Dumnezeu, așa… ca Regele. Câte și mai câte le mai putem face bine și cu gând bun …. toate, vor ține cumva Regele domnind și Țara laolaltă într-o mână adunată pentru Închinare.
Haideți la Biserică sa-i mulțumim Domnului !
horia

#haisafacem #omanadetara

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.